Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Artillerie Museum van Finland

Het artillerie museum van Finland is gelegen aan de oevers van het schitterende Banakavesi meer, naast het historische Häme kasteel. Het museum is een uniek militaire museum gewijd aan de geschiedenis van de artillerie vanaf de 15de eeuw tot aan nu. Er zijn bijna 100 verschillende type kanonnen afkomstig uit 13 landen. De collectie van Russische artillerie is het meest uitgebreide buiten Rusland. Er zijn 3 verdiepingen in het hoofdgebouw met tentoonstellingen over de militaire geschiedenis van Finland. In de kanonnenhal zijn de meest zeldzame stukken te bezichtigen en buiten staat het grootste gedeelte van de kanonnen collectie.

De multimedia films in het museum laten de bezoeker kennis maken met de verdedigingsslagen uitgevochten door de Finnen tussen 1939 en 1944. Diezelfde films worden ook in het Engels, Zweeds, Duits en Fins verkocht bij het ticket loket.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

61.005502, 24.456414