TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Sydney

Op deze oorlogsbegraafplaats zijn 732 graven uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is er het New South Wales Cremation Memorial waarop 199 namen van gecremeerde oorlogsslachtoffers staan en het Sydney Memorial met daarop de namen van bijna 750 vermisten van het leger, de luchtmacht en de koopvaardij.

De oorlogsbegraafplaats is een deel van de begraafplaats Rookwood Necropolis. Hier rusten nog eens 253 omgekomen soldaten uit de Tweede en 393 uit de Eerste Wereldoorlog.

Naast de oorlogsbegraafplaats is er het New South Wales Garden of Remembrance, waar omgekomen soldaten uit de Eerste Wereldoorlog worden herdacht, wiens graven in deze regio niet meer onderhouden kon worden.

Op de begraafplaats Sydney War Cemetery is het graf van de volgende persoon, die vocht voor Australië en die zijn leven heeft gegeven in de oorlog in Afghanistan en/of Operation Enduring Freedom:

22 mei 2011 , Sergeant Brett Mathew Wood, 32 jaar oud

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

-33.876965, 151.063909

Lees meer (2)