TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Museum Schloss Colditz (Oflag IV-C)

In het Museum Schloss Colditz zie je de originele objecten en uniformen, geproduceerd door de krijgsgevangenen. Rondleidingen zijn in het Engels, Frans en Duits en geven gedetailleerde gegevens over de legendarische ontsnappingen door Geallieerde krijgsgevangenen die hier gevangen zaten van 1940 tot 1945 - een gevangenis die door de Duitse militaire autoriteiten beschouwd werd als onmogelijk om uit te ontsnappen. Het kasteel biedt ook informatie over Polen in de Tweede Wereldoorlog.

In het "Museum Schloss Colditz" is ook het "Flucht Museum" gehuisvest. Meer informatie over dit "Flucht Museum" kan u voorlopig nog hier vinden:
- http://www.colditz-4c.com/museum.htm

Het "Gesellschaft Schloss Colditz" organiseert rondleidingen door het slot. De website van het "Gesellschaft Schloss Colditz" is nog in aanbouw maar ook hier is al veel informatie te vinden.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.130522, 12.807881

Postume onderscheiding voor oorlogsheld die in Colditz menig ontsnapping op touw zette

okt2018

Postume onderscheiding voor oorlogsheld die in Colditz menig ontsnapping op touw zette

Scheepsstoker Wim de Lange hielp mensen ontsnappen uit Slot Colditz maar kreeg daarvoor decennia lang geen erkenning. Woensdag wordt hij postuum onderscheiden.

Lees meer

Het onbekende oorlogsverhaal: KNIL'ers die het erewoord weigerden

aug2018

Het onbekende oorlogsverhaal: KNIL'ers die het erewoord weigerden

In Museum Bronbeek in Arnhem opent morgen een expositie gewijd aan de, veelal Indische, militairen die het erewoord aan Nazi-Duitsland weigerden.

Lees meer

Lees meer (7)