TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Museum ter Herdenking van de Vrede

Om kwart over 8 in de ochtend werd de stad Hiroshima slachtoffer van 's werelds eerste atoombom aanval. De gehele stad werd met de grond gelijk gemaakt en tienduizenden levens werden uiteengereten. Velen van hen die de de explosie overleefden kregen te kampen met onherstelbare fysieke en psychologische schade en worden daar tot op de dag van vandaag nog steeds aan herinnerd.

Het museum ter herdenking van de Vrede verzamelt en stelt tentoon persoonlijke bezittingen achtergelaten door de slachtoffers. Dit zijn grotendeels foto's en ander materiaal dat de verschrikking van deze gebeurtenis aangeven, aangevuld door tentoonstellingen over het leven van voor en na de atoombom explosie en over de huidige kerntijdperk. Elk van deze artefacten belichaamt het verdriet, woede of pijn van echte mensen. Nu Hiroshima is hersteld van de atoombom catastrofe, is de eliminatie van alle nucleaire wapens en de realisatie van een waarachtig vreedzaam internationale samenleving haar diepste wens.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Fat man in Nagasaki
De vernietiging van Hiroshima
De Atoombom
Inferno
Het Konikrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog 11b
De Tweede Wereldoorlog
  • Artikel door Wesley Dankers
  • Geplaatst op 30 oktober 2015

Atoombommen op Hiroshima en Nagasaki

Maandag 6 augustus 1945 begon mooi en zonnig in Hiroshima. De stad verging het tot dan toe vrij goed. Net als in geheel Japan kampte de stad weliswaar met een gebrek aan grond- en voedingsstoffen, maar over het algemeen waren de mensen nog best tevreden. Hiroshima was tot dan toe nog gespaard voor grootschalige Amerikaanse luchtaanvallen, waar de andere steden in Japan zo veel van te lijden hadden, maar daar zou snel verandering in komen.