TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Shuri Kasteel

Het Shuri Kasteel is in de 14de eeuw gebouwd tijdens de Sanzan periode. Tijdens de Slag om Okinawa (1.4.1945 - 23.6.1945) was er onder dit kasteel de hoofdkwartier van het Japanse 32ste leger gevestigd en daarom ťťn van de belangrijkste doelwitten van het Amerikaanse leger. In de eerste anderhalve maand van de slag leek de Shuri kasteel onneembaar. Toch boekte het Amerikaanse leger winst en op 22 mei begon het Japanse 32ste leger zich terug te trekken uit de Shuri regio. Op 25 mei startte de USS Mississippi haar driedaagse barrage op het kasteel, die op 27 mei in lichterlaaie stond. Op 29 mei, 10.15 's morgens, werd het kasteel ingenomen door Company A van de 5th Marines. Dit gold echter alleen voor het kasteel zelf, want de ondergrondse gewelven onder hun voeten was nog in handen van de vijand. Op 30 mei werd het kasteel in zijn geheel ingenomen.

Het kasteel tegenwoordig:
Na de oorlog moest het hele kasteel heropgebouwd worden. Geen ťťn steen stond nog overeind. Toch staat het er tegenwoordig weer in zijn volle glorie en is opengesteld voor het grote publiek.

De Grote Hal is op 31 oktober 2019 afgebrand.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Lees meer (1)