TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument No. 24 Air Sea Rescue Unit

Dit monument werd in 2005 gebouwd door de East Anglian Branch van de RAF ASR en MCS Club en gefinancierd door lokale en andere donaties. Het was oorspronkelijk ter nagedachtenis aan No. 24 ASRU gevestigd in Gorleston in WW2, maar op verzoek van de RAF ASR & MCS Club werd het ook het nationale gedenkteken voor iedereen die in de RAF Marine Branch diende vanaf de oprichting in 1918 tot 1986 toen het werd gesloten. Het ASR National Memorial, Gorleston, Trust werd in 2015 opgericht om ervoor te zorgen dat de voortdurende reparatie, het onderhoud en het onderhoud zouden kunnen doorgaan lang nadat de ex-RAF-leden waren overleden.
Leden van de Trust zijn onder meer leden van de ASR & MCS Club, familieleden en vrienden van degenen die hebben gediend en omwonenden. Een jaarlijkse dienst wordt gehouden op Remembrance Sunday door de havenaalmoezenier, dominee Peter Paine, ex RAF-lanceerbemanning en Trustee.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)