TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vloeibare Zuurstof Fabriek Station 3

De zuurstof fabriek van Heeresversuchsanstalt diende de vloeibare zuurstof te genereren voor de aandrijving van de A4-raketten (V2). Het ligt naast de kraft Werk de enige overgebleven grote gebouwen van de Experimenteel Station, ligt direct aan de Lindenstraße in Peenemünde.

Dit werd op 27 juli 1942 in werking gesteld, het werk is 73,10 meter lang, 42,60 meter breed, 20,80 meter hoog en is een monumentaal pand. De vloeibare zuurstof wordt geproduceerd door het complex "Linde" werkwijze waarbij lucht gescheiden in zijn componenten en de aldus verkregen zuurstof bij -138 ° C werd afgekoeld. De vloeibare zuurstof kan dan in geïsoleerde tankauto's worden vervoerd direct naar de testbanken.

Omdat voor elke lancering van een A4-raket ongeveer 4 ton vloeibare zuurstof nodig waren, werkten ze in de zuurstof fabriek in drie ploegen de klok rond. De dagelijkse productie bedroeg ongeveer 13 ton. Het energieverbruik voor de productie van zuurstof was 22 MW zodat de opbrengsten uit de centrale 30 megawatt al ruim twee derde verloren.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

54.13686, 13.776198