Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Oorlogsmonument Jo Wilms

Tekst op het monument:

"Via deze plek probeerden in de nacht van 16 op 17 januari 1945 een zevental jonge Tegelenaren het bezette Tegelen over de Maas richting het al bevrijdde Baarlo te vluchten. Door een Duitse militair, die zij in vertrouwen hadden genomen, werden zij echter in de val gelokt. Aan de overzijde van de Veldstraat was gedurende de oorlogsjaren een Duitse commandopost gevestigd. Vanuit deze post kwamen de militairen, welke het vuur openden op de jongemannen uit Tegelen, waarbij Jo Wilms, als enige van de groep, het leven liet. Jo liet vrouw en 5 kinderen achter tussen 11 maanden en 11 jaar oud.

De zeven jongemannen waren: HŤn (26) en Jan (18) Teeuwen, Bernard (Naad) Janssen (45), HŤn (29), Sjeng (27) en Dries van den Heuvel (19) en Jo Wilms (36 jaar)."

Dit monument werd op 4 mei 2016 onthuld. Op de tweede foto burgemeester Scholten en rechts Sjraar Wilms (de zoon van Jo Wilms).

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)