TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Begraafplaats van de Verdedigers van Lwow

Op deze begraafplaats zijn ongeveer 3000 Poolse soldaten, drie Amerikaanse piloten en ťťn Franse soldaat begraven. Zij vielen in de veldslagen om Lwow (nu: Lviv) tussen 1918 en 1920. De begraafplaats is in de jaren '70 vernietigd door de Sovjet-autoriteiten en na jaren van verwaarlozing is de begraafplaats in 2005 in een volledig gerestaureerde staat heropend. De heropening symboliseert een sterke verbetering in de betrekkingen tussen Polen en OekraÔne.

Pools Overwinningsmonument Lviv[
Dit monument herdenkt de Poolse overwinning in the slag om Lwow (nu: Lviv) in 1920. De stad werd op 11 november 1920 de Virtuti Militari verleend.

Kapel van de Verdedigers van Lwow
Dit kapel is door Rudolf Indruch ontworpen en tussen 1922-1924 gebouwd. Daarvoor stond er een houten kapel dat er tijdens de oorlog was neergezet. Twee glas-in-lood ramen werden in 2010 door de PHPU-directeur Allmed Biedroń aan het kapel geschonken.

Grafmonument Franse oorlogsvrijwilligers
Dit monument herdenkt de 17 Franse oorlogsvrijwilligers (9 officieren, twee korporaals en zes soldaten) die in de Pools- Russische Oorlog (1919-1920) zijn gesneuveld. In de loop van de tijd zijn 16 lichamen op verzoek van familie in Frankrijk herbegraven. Soldaat Jean Larouet ligt onder het monument voor de Fransen. Ook is hier 'heilige aarde' van de volgende Eerste Wereldoorlog slagvelden bijgezet:

- Poolse oorlogsbegraafplaats Bois du Puits.
- Hoogste punt van het slagveld van Notre Dame de Lorette.
- Monument "Bajonczykow" bij La Targette
- De slagvelden Verdun, Arras and St. Hilaire.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

49.830173, 24.057798