TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Museumschip SS Arthur M. Huddell (Hellas Liberty)

Het museumschip SS Arthur M. Huddell (Hellas Liberty) is een Liberty schip uit de Tweede Wereldoorlog. Het schip kan bezocht worden in de haven van Piraeus.

Het schip werd gelanceerd op 7 december 1943 en begon met het vervoeren van explosieven en algemene ladingen van Florida naar Londen en van South Carolina naar Algerije.

In 1944 werd het schip omgebouwd tot pijpvervoerder, om stalen pijpen van de Verenigde Staten naar Engeland te vervoeren voor de brandstofpijplijn in het Engelse kanaal (Operatie PLUTO), welke gebouwd werd na de landingen in NormandiŽ. Later vervoer het schip ook kolen, algemene ladingen en personeel tussen de Verenigde Staten, Frankrijk, ItaliŽ en Algerije.

In 2008 werd het schip naar Griekenland gestuurd voor ombouw naar een maritiem museum en werd het hernieuwd naar 'Hellas Liberty'.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Lennard Bolijn
  • Foto's: Cees van Esch