TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fort Batu Maung (Oorlogsmuseum Batu Maung)

Dit fort is in opdracht van het Britse koloniale bewind gebouwd om eventuele vijandelijke aanvallen vanuit zee het hoofd te bieden. Toen de Tweede Wereldoorlog begon, was het fort uitgegroeid tot een netwerk van zoeklichtbatterijen, kazematten, ondergrondse gangenstelsels, luchtdoelbatterijen en barakken.
Toen het Japanse Keizerlijke leger op 17 december 1941 aan land kwam, bleek het fort verlaten te zijn. Het eiland werd zonder verliezen te lijden door de Japanners veroverd.
Tijdens de Japanse bezetting werd het fort gebruikt als interneringskamp voor krijgsgevangenen. Martelpraktijken en executies waren voor de geïnterneerden dagelijkse kost.

Het fort tegenwoordig:
Tegenwoordig staat het fort beter bekend als War Museum Batu Maung. Het fort is gedeeltelijk gereconstrueerd en met behulp van collectiestukken en diverse informatiebordjes wordt de geschiedenis van het fort verteld.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

5.281061, 100.288986