TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Monument Sook Ching Massamoord

Dit monument staat in het Hong Lim Complex in Chinatown, ťťn van de locaties waar Chinese mannen zich moesten aangeven.

Om anti-Japanse elementen te verwijderen tijdens de Japanse bezetting van Singapore in de Tweede Wereldoorlog moesten Chinese mannen tussen de 18 en 50 jaar zich aangeven bij de Japanners. In de Sook Ching massamoord zijn duizenden van hen gedood. Het aantal doden werd door de Japanners aangegeven als 6000, maar officiŽle schattingen van het aantal doden variŽren van 25.000 tot 50.000 en sommige zelfs tot 100.000.

De massamoord begon op 18 februari 1942, drie dagen na de Britse overgave, en duurde tot 4 maart 1944. De moorden vonden plaats op verschillende locaties.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Artikel door Wilco Vermeer
  • Geplaatst op 13 juni 2005

Invasie van Malakka en Singapore

Toen Japan op 7 en 8 december 1941 massaal aanviel in de Pacific, bleek dit een grootse gecombineerde aanval over een zeer groot gebied. Het was een riskante operatie, aangezien het grootste deel van de Japanse land-, zee- en luchtstrijdkrachten diende te worden ingezet. Het was echter noodzakelijk geworden door de situatie waarin Japan zich had gemanoeuvreerd.