TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Heidelberg Friedhof

Op de begraafplaats van Heidelberg ligt Albert Speer begraven, samen met zijn vrouw Margarete Speer.

Speer was een nazi, toch overleeft hij de oorlog en wordt nadien weliswaar berecht en veroordeeld, maar niet ter dood gebracht. Berthold Konrad Hermann Albert Speer overlijd in 1981 in vrijheid, hij is dan voor een bezoek in Londen en bereikt de leeftijd van 76. De in Mannheim geboren Albert heeft een goede jeugd, zijn familie heeft een goede traditie in de architectuur. De zoon van Albert werd een bekend architect in Duitsland, maar ook Albert zelf was een bekend en alom geprezen architect.
Op jonge leeftijd raakt Speer gefascineerd door de praatjes van Adolf Hitler, eind 1930 meldt Albert zich aan bij de NSDAP. Daar valt hij op en wordt door Adolf Hitler gevraagd zijn persoonlijk architect te worden. Albert Speer en Rudolf Hess kenden elkaar goed, misschien vandaar wel dat deze twee nazi's een aparte plaats innemen in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Speer ontwierp veel gebouwen die de supermacht van het Duitse Rijk moesten uitstralen, Hitler is altijd zeer ingenomen geweest met de bouwwerken van zijn beschermeling. Hitler vertrouwde Hess niet volkomen, ook al maakte hij hem zijn plaatsvervanger. Albert Speer had totaal geen politieke aspiraties, iets wat Hitler wel aansprak, want in hem zag hij totaal geen bedreiging, bovendien adoreerde Speer hem. Toen de Minister van Defensie (Todt) in 1942 om het leven kwam benoemde hij Speer die zich volledig op zijn nieuwe taak stortte.

Wilhelm Furtwängler (Berlijn, 25 januari 1886 – Baden-Baden, 30 november 1954) was een Duitse dirigent en componist. Hij geldt als een der grootste orkestleiders van zijn tijd, vooral als vertolker van de Duitse romantische muziek.

En hij was Hitler's favoriete dirigent.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

49.398477, 8.691721

Lees meer (1)