TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmonument Heywood

Het Heywood War Memorial werd op 22 augustus 1925 onthuld.
Voor de cenotaaf staat een standbeeld dat de vrede voorstelt, gebeeldhouwd door Walter Marsden, met gebogen hoofd en een lauwerkrans

Heywood's nieuwe herdenkingsmuur
Inwijding van Heywood's New Memorial Wall 26 september 2009
Het nieuwe monument is ter ere van militairen en vrouwen die zijn omgekomen in conflicten sinds de Tweede Wereldoorlog.
Lokale families en de Royal British Legion voeren al vele jaren campagne voor een permanent monument en men gelooft dat Heywood's de eerste in het land zal zijn die is gewijd aan degenen in de strijdkrachten die zijn omgekomen in dienst sinds de Tweede Wereldoorlog.
Het boogvormige granieten monument geïmporteerd uit China is ontworpen om naast het bestaande monumentale monument te staan ​​dat voor het eerst werd onthuld in 1925.
Het ontwerp maakt het mogelijk om de berichten uit de bestaande structuur voort te zetten, die aan alle kanten omgeven is door namen. Er zullen drie toppen op de voorkant van beide eindvlakken zijn die de marine, het leger, de Royal Air Force, de koopvaardij, de Royal Fleet Auxiliary en het stadswapen van Heywood vertegenwoordigen.
Het monument zal de volgende woorden bevatten: "Opgedragen aan de mannen en vrouwen van de strijdkrachten die het leven lieten in dienst van hun land sinds de Tweede Wereldoorlog. In verre en nabije landen betaalden ze het hoogste offer. We zullen ze niet vergeten. "

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries & Alan McCarthy
  • Foto's: David Dixon

53.59248, -2.218759