TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Voormalige Oorlogsbegraafplaats "Hillside Cemetery"

Deze kleine oorlogsbegraafplaats werd tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd om tijdelijk de Amerikaanse oorlogsdoden op Shemya te begraven.

In de Tweede Wereldoorlog had Shemya een grote luchtmachtbasis. Soldaten kwamen om bij trainingsongevallen. Sommige piloten, gewond bij luchtoperaties tegen de Japanners, keerden terug naar de Shemya-luchtmachtbasis en stierven. Er waren ook zelfmoorden. Deze overleden troepen werden begraven op de Shemya-begraafplaats. Dit was altijd bedoeld als een eerbiedige maar tijdelijke situatie. Na de oorlog werden de overledenen op basis van de wensen van de nabestaanden overgebracht naar militaire of civiele begraafplaatsen. Het opgraven en herbegraven van menselijke WOII-overblijfselen werd uitgevoerd volgens het overheidsbeleid dat werd uiteengezet in het pamflet, Disposition of World War II Armed Forces Dead (1946).

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.731923, 174.083049