TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Museum Ergens in Nederland 1939-1945 Emmen

Ergens in Nederland 1939-1945 is een verzameling militaria uit de Tweede Wereldoorlog, die te bezichtigen is vanaf 29 maart 2015 (officiŽle opening voor genodigden 28 maart 2015) in Emmen.

De militariaverzameling, die vanaf de jaren 80 is opgebouwd, bevat poppen met uniformen aan, wapens, gereedschappen enz. Als u de verzameling wilt bekijken kunt u het museum bezoeken op de openingsdagen zoals aangegeven op de site.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Erik Zwiggelaar
  • Foto's: Erik Zwiggelaar

52.799238, 6.897609

Museum aast op pistool van verzetsman in Tweede Wereldoorlog

1dec

Museum aast op pistool van verzetsman in Tweede Wereldoorlog

Erik Zwiggelaar van oorlogsmuseum Ergens in Nederland, in Emmen, heeft zijn oog laten vallen op een wapen dat onlangs bij de politie is ingeleverd tijdens de wapeninleveractie 'Drop je knife'. Het zou gaan om een pistool dat in de Tweede Wereldoorlog van verzetscommandant Albert Leffers uit Gasselternijveen was.

Lees meer

Video: Zoon brengt baret overleden Canadese veteraan (97) naar Emmen

aug2017

Video: Zoon brengt baret overleden Canadese veteraan (97) naar Emmen

Erik Zwiggelaar van het Emmer oorlogsmuseum Ergens in Nederland kan zijn ogen niet geloven als Peter Steven Hires zijn vaders baret aan hem overhandigt. ,,Die droeg hij altijd als hij in Nederland wasíí, zegt Zwiggelaar. In juni overleed Peter Paul Hires op 97-jarige leeftijd.

Lees meer