TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Foynes Flying Boat & Maritime Museum

Foynes, Ierland, werd het centrum van de wereldwijde luchtvaart in de periode 1939 tot 1945. Op 9 juli 1939, landde de Pan Am-luxe Flying Boat, de "Yankee Clipper" op Foynes. Dit was de eerste commerciŽle vlucht van passagiers op een rechtstreekse route van de Verenigde Staten naar Europa. In de loop van de eindjaren '30 en begin jaren '40, werd dit rustig stadje op de Shannon de spil voor het luchtverkeer op de Noord-Atlantische Oceaan.

In deze periode hebben vele beroemde politici, internationaal zakenlieden, film sterren en oorlogsvluchtelingen via Foynes Europa ontvlucht.

In 1942 landde Eleanor Roosevelt in Foynes onder de alias "Mrs Smith". Eerder dat jaar vloog Captain Charlie Blair, later de man van de actrice Maureen O'Hara, de eerste non-stop vlucht van Foynes naar New York in 25 uren en 40 minuten.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)