TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!
De Canadese Bevrijdingsroute is een wandeltocht in November, maar is uiteraard ook op andere dagen te lopen, fietsen of te rijden. De totale route is ongeveer 34 kilometer lang en loopt van Hoofdplaat in Nederland naar Knokke in BelgiŽ.


Het startpunt van de route (foto: Mia van den Berg).
#PuntBezienswaardigheid
AStartpuntWegmarkering nr. 1 Canadese Bevrijdingsroute
 We starten op het kruispunt van de Dijkeputten en Havenstraat in Hoofdplaat. Hier vinden we punt 1. Vervolg de Havenstraat in zuidelijke richting. De weg gaat over in de Schoolstraat, Julianastraat en als laatste de Zuidlangeweg. Op de eerste T-splitsing van de Zuidlangeweg vinden we punt 2.
BWaypointWegmarkering nr. 2 Canadese Bevrijdingsroute
 Sla bij de T-splitsing het zijweggetje schuin naar rechts toe in, deze ventweg heet ook de Zuidlangeweg. Ga bij de volgende T-spliting (met de Wilhelminadijk) rechtsaf. De weg gaat bij het volgende kruispunt over op de Hogewegdijk. Volg deze naar het volgende kruispunt. Hier ligt punt 3.
CWaypointWegmarkering nr. 3 Canadese Bevrijdingsroute
 Vanaf punt 3 houden we links aan en gaan we via de Oranjedijk weer verder. Blijf de Oranjedijk volgen tot het kruispunt met de Krommeweg en Mauritsweg. Hier bevindt zich punt 4.
DWaypointWegmarkering nr. 4 Canadese Bevrijdingsroute
 We blijven de Oranjedijk verder volgen tot we de Willemsweg kruisen. Hier bevindt zich punt 5.
EWaypointWegmarkering nr. 5 Canadese Bevrijdingsroute
 Ook hier gaan we rechtdoor en blijven we de Oranjedijk volgen. Net na de T-splitsing met de Nozemansweg vinden we punt 6.
FWaypointWegmarkering nr. 6 Canadese Bevrijdingsroute
 De Oranjedijk gaat hier over op de Steenhovensedijk, deze blijven we volgen tot de T-splitsing met de Cathelineweg. Hier vindt u punt 7.
GWaypointWegmarkering nr. 7 Canadese Bevrijdingsroute
 Ga vanaf hier linksaf om vervolgens direct op de Philipsweg rechtsaf te slaan. Rij door tot de rotonde en ga hier driekwart rond om de Bredestraat in te gaan. Hier slingeren we via de Brouwerijstraat, Schoolstraat, Volderstraat, Oudestad, Molenberg en G.F. de Pauwstraat door Oostburg heen. Aan het eind van de G.F. de Pauwstraat kruisen we de Zuidzandsestraat. Hier vindt u punt 8.
HWaypointWegmarkering nr. 8 Canadese Bevrijdingsroute
 We gaan hier rechtsaf de Zuidzandsestraat op. We gaan nu Oostburg weer uit en gaan bij de rotonde rechtdoor de Oude Haven op. Deze weg gaat over op de Oostburgsestraat in Zuidzande. Waar de weg in het dorp de Sluissestraat kruist vinden we punt 9.
IWaypointWegmarkering nr. 9 Canadese Bevrijdingsroute
 We gaan hier linksaf de Sluissestraat in, deze weg gaat over op de Sluissedijk. Net voor de T-splisting met de Terhofstededijk vinden we punt 10.
JWaypointWegmarkering nr. 10 Canadese Bevrijdingsroute
 We houden hier rechts aan en slaan de Terhofsedijk in. Deze volgen we tot we de Provincialeweg kruisen. Hier vinden we punt 11.
KWaypointWegmarkering nr. 11 Canadese Bevrijdingsroute
 We steken de weg over en volgen de Terhofstededijk verder, deze gaat over op de Oudelandseweg. Bij de T-splisting met de Platteweg gaan we linksaf. Bij de kruising met de Braamdijk vinden we punt 12.
LWaypointWegmarkering nr. 12 Canadese Bevrijdingsroute
 We steken het kruispunt recht over en gaan verder via de Terhofstede. Deze weg gaat over op de Killedijk. Bij het kruispunt met de Braamdijk en de Dorpsstraat slaan we linksaf de Dorpsstraat in. De Dorpsstraat gaat over in de Markt. Op het kruispunt met de Zwinstraat vinden we punt 13.
MWaypointWegmarkering nr. 13 Canadese Bevrijdingsroute
 We slaan hier linksaf de Zwinstraat in, deze gaat over op de Knokkeweg en vervolgens de Retranchementstraat. Hier gaat u BelgiŽ binnen. Vlak na het fietspad aan de rechterkant vinden we punt 14.
NWaypointWegmarkering nr. 14 Canadese Bevrijdingsroute
 Als u met de fiets bent kunt u hier rechtsaf slaan, om met de fiets een stukje af te snijden. Met de auto gaan we verder rechtdoor, bij de rotonde gaan we linksaf de Hazegrasstraat in om even later het fietspad weer te kruisen. We blijven deze weg volgen tot in het dorp. Op het Oosthoekplein vinden we punt 15.
OWaypointWegmarkering nr. 15 Canadese Bevrijdingsroute
 We gaan hier rechtsaf de Bronlaan in. Even later komen we de T-splitsing met de Zoutelaan tegen. Hier ligt punt 16.
PWaypointWegmarkering nr. 16 Canadese Bevrijdingsroute
 We slaan linksaf de Zoutelaan in, we volgen de weg tot de rotonde die kruist met de Elizabetlaan. Hier vinden we punt 17.
QWaypointWegmarkering nr. 17 Canadese Bevrijdingsroute
 Op de rotonde gaan we driekwart rond en slaan de Elizabetlaan in. Deze volgen we tot de volgende rotonde waar we de derde afslag nemen, de Piers de Raveschootlaan in. Deze volgen we tot we bij het plein voor het gemeentehuis van Knokke komen. Hier bevindt zich punt 18.
REindpuntWegmarkering nr. 18 Canadese Bevrijdingsroute
 Dit is het eindpunt van de route.

GPX (beta) | OV2 (beta) | ITN (beta)