Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Verwundetenabzeichen Condor Legion in Silber

De onderscheiding bestaat uit een krans van laurierbladeren, met aan de onderkent een lintstrik en aan de boven kant 5 bessen. De helm die in het midden van de onderscheiding zit is die van het WOI model. Op deze helm is in het midden een op een punt staand hakenkruis geslagen en achter de helm zijn nog twee zwaarden kruislings geplaatst. Het gebied achter de helm heeft een gestippeld/kiezelsteenachtig oppervlak en is in enkele exemplaren weggesneden, waardoor alleen de helm met zwaarden overblijven. De achterkant van de onderscheiding is hol en heeft dezelfde vorm als de voorkant, aangezien de onderscheiding vanaf deze zijde werd uitgeslagen.
De speld en haak constructie bevestiging bestaat meestal uit een dunne ronde speld en een standaard haak. Er zijn enkele gevallen bekend waarbij er een plaat in de holle achterkant is geplaatst om een dichte achterkant te krijgen en om deze exemplaren zit vaak dan een brede platte speld bevestigd. Deze zilveren uitvoering werd uitgereikt bij 3 of 4 verwondingen.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Friedrich, Richard Gustav20-03-190625-06-1944meer

Bronnen