TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Verwundetenabzeichen 20 juli 1944 in Silber

De onderscheiding heeft de vorm van de 1939 variant, maar de krans van laurierbladeren is fijner gedetailleerd. De strik aan de onderzijde en de 3 bessen aan de bovenzijde zijn eveneens mooier weergegeven. De helm en zwaarden zijn iets verder naar boven geplaatst, zodat er meer ruimte onder de helm vrij kwam. In deze vrije ruimte zijn de datum (20 juli 1944) en Hitlerís handtekening geplaatst. De tussen liggende vlakken zijn heel fijn gestippeld en mat afgewerkt, terwijl de datum en handtekening juist zijn gepolijst zodat ze nog beter en mooier uitkomen. Aan de achterzijde zit een speld met haak constructie bevestigd, met net onder de speld het kenmerk (L/12) van de producent en het zilver merkteken .800.
De zilveren versie is zowel aan de voor als achterzijde volledig zilver, met de datum en handtekening tot hoogglans gepolijst en het gestippelde veld is mat zilver.
De zilveren versie werd uitgereikt bij 3 of 4 verwondingen.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Assmann, Heinz15-08-190415-10-1954meer

Bronnen