TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Order of the British Empire

De "Most Excellent Order of the British Empire" -BE- werd in 1917 ingesteld door Koning George V voor verdiensten als burger in oorlogstijd en dapperheid in oorlog, tegenwoordig wegens verdiensten voor de overheid. In 1918 werd er een militaire afdeling aan toegevoegd.
De Orde kent vijf graden: Ridder/Dame Groot Kruis -GBE-; Ridder/Dame Commandeur -KBE of DBE-; Commandeur -CBE; Officier -OBE en Lid -MBE. Dragers van de twee hoogste graden worden in de adelstand verheven, niet-Britten die de Orde ontvangen worden "Buitengewoon lid" genoemd.
De Orde toont de beeltenissen van Koning George V en Koningin Mary en de inscriptie: "Voor God en het Rijk". Het lint is 38 mm breed en rood van kleur met drie smalle ziveren strepen, een verticaal door het midden van het lint, de andere langs de randen.
Aan de BE verbonden is de British Empire Medal -EM-, eveneens ingesteld door Koning Goerge V en die wordt toegekend aan personen die niet in aanmerking komen voor toelating tot een van de vijf graden van de Orde.

Subonderscheidingen

Grand Cross of the Order of the British Empire (GBE)Grootkruis van de Order of the British Empire
In de database: 27
Totaal verleend:onbekend
Knights/Dames Commanders of the Order of the British Empire (K/DBE)Ridder/Dame Commandeur van de Order of the British Empire
In de database: 98
Totaal verleend:onbekend
Commander of the Order of the British Empire (CBE)Commandeur van de Order of the British Empire
In de database: 299
Totaal verleend:onbekend
Officer of the Order of the British Empire (OBE)Officier in de Orde van het Britse Rijk (OBE)
In de database: 462
Totaal verleend:onbekend
Member of the Order of the British Empire (MBE)Lid van de Order of the British Empire
In de database: 430
Totaal verleend:onbekend

Bronnen