TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chaplain's Medal for Heroism

De "Chaplain's Medal for Heroism", ook wel genoemd de "Chaplain's Medal of Honor" of de "Four Chaplains' Medal", werd op 14 juli 1960 (Public Law 86-656, 86th Congress) ingesteld door het Amerikaanse congres. Het herinnerd aan de acties van vier geestelijken, Methodist Reverent George L. Fox, Rabbijn Alexander D. Goode, Gereformeerde Reverent Clark V. Poling en Romaanse Fryer John P. Washington die hun leven gaven op 3 februari 1943 tijdens het uitvoeren van hun taak.

De onderscheiding werd ontworpen door Thomas Hudson Jones van het United States Army Institute of Heraldry. De voorzijde van de gouden, ovale onderscheiding toont een adelaar met geheven vleugels en meet 5,24 cm breed en 6,67 cm hoog. De adelaar heeft twee olijftakken in de poten die naar boven krullen tot achter de vleugels. De "rouwende" adelaar symboliseert de geestelijkheid van de regering waarvoor de ontvangers hun leven gaven. De olijftakken symboliseren de geestelijke vrede en beleidenis. de achterzijde toont een geopend boek met daarin de vier namen van de "Four Chaplains". Boven de linkerzijde van het boek is een kruis aangebracht en boven de rechterzijde de stenen tafels van Mozes met een Davidster, allen uitbeeldend de vier geloven van de "Four Chaplains". Vanaf de basis van de medaille is een eikenloof naar boven reikend afgebeeld.
Het lint heeft als basiskleur dezelfde kleur blauw als het "Medal of Honor" om heldendom uitsteigend boven de vereisten van de uitvoering van de dienst uit te beelden. Het lint is afgezet met twee zwarte randen die de "laatste daad van toeweiding" door de "Four chaplains" symboliseert.

De onderscheiding is tot op heden alleen posthuum uitgereikt aan de nabestaanden van de vier genoemde geestelijken door Secretary of the Army Wilber M. Bricker op 18 januari 1961. De reglementen zijn zodanig opgezet dat het technisch mogelijk is voor het congres om de onderscheiding aan anderen uit te reiken.

Fox, George L.* 15 maart 1900
Ü 3 februari 1943

meer
Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Fox, George L.15-03-190003-02-1943meer

Bronnen