TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Tštigkeitsabzeichen der Flakartillerie

Het "Tštigkeitsabzeichen der Flakartillerie" werd uitgerijkt aan personeel belast met de bediening van luchtafweergeschut na een niensttijd van negen maanden. De verlening werd jaarlijks op 1 augustus gedaan. Het vaardigheidsembleem werd uitgerijkt aan manschappen beneden de officiersrangen.

De eerste uitvoering werd ingesteld op 28 oktober 1936 en bestond uit een afbeelding van een flakgeschut van 5 cm lang en 1,5 cm breedte, welke in een hoek van 45 graden rechts omhoog wees.
De tweede uitvoering werd ingesteld op 26 juli 1937. Hierbij stond een stuk flakgeschut van 3,5 cm lang, rechts omhooggericht in een hoek van 45 graden, omgeven door een halve krans van eikenloof. Aan beide zijden van de krans bevind zich een liggend paar vleugels.
De krans werd aan de onderzijde met een ring verbonden, waaraan een op de spits staand hakenkruis is bevestigd.
Het stof was ovaal uitgevoerd met een hoogte van 4,5 cm en een breedte van 8,7 cm.

Er zijn van de tweede versie varianten bekend met een gele touwomranding, waarvan niet bekend is welke betekenis deze hebben.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Hudopisk, Alois  meer

Bronnen