TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Croce Al Valore di Guerra

De "Croce Al Valore di Guerra" werd in 1941 ingesteld door op de achterzijde van de al bestaande "Croce Al Merito" de woorden "Merito di Guerra" te vervangen door de woorden "Croce Al Valor Militare". In 1942 werd het woord "Croce" geschrapt en stond er "Al Valor Militare". Al die tijd werd het lint van de "Croce Al Merito" ook voor deze onderscheiding gehandhaafd, maar droeg het ter onderscheid een zwaard met lauwerkrans omslingerd.
In 1943 werd door de nieuwe republiek het gestreepte lint vervangen door een blauw lint en verdeween op de achterzijde de verwijzing naar Koning Victor Emanuel en werden de letters "RI" toegevoegd. De tekst werd verder gewijzigd in "Al Valore Militare".
Er kunnen varianten voorkomen met de teksten "Valore Militare", Al Valore Militare" en zelfs "Valore di Guerra".

Tijdens het Koninkrijk ItaliŽ dienden een 2e t/m 4e verlening aangeduid te worden met 1 tot 3 bronzen kronen op het lint, een 5e t/m 7e door 1 tot 3 zilveren kronen op het lint en 8e, 9e of meer door respectievelijk 1, 2 en 3 gouden kronen op het lint. In de Italiaanse Republiek werden de kronen vervangen door overeenkomstige sterren. Niet ongebruikelijk was echter om gewoon alle ribbons of medailles naast elkaar te dragen.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Amelung, Heinz-GŁnther (Sturzkampfgeschwader 77)09-04-191726-12-1964meer
Anders, Wladyslaw Albert11-08-189212-05-1970meer

Bronnen