Toen & Nu - Leibstandarte Ardennen 1944

Titel:Leibstandarte Ardennen 1944 - Toen & Nu
Schrijver:Smith, S.
Uitgever:BBNC Uitgevers
Uitgebracht:2017
Pagina's:64
Taal:Nederlands
ISBN:9789045322261
Omschrijving:

De informatie omtrent het Ardennenoffensief is algemeen bekend. Het vormde, van 16 december 1944 tot 25 januari 1945, het laatste grote offensief van de Duitse Wehrmacht aan het Westfront gedurende de Tweede Wereldoorlog. Twee boekjes uit de serie Toen & Nu van BBNC Uitgevers, "Bastogne Ardennen 1944" en "Leibstandarte Ardennen 1944", geven een duidelijk beeld van wat zich afspeelde in de eerste week van The Battle of the Bulge, zoals de Amerikanen deze veldslag noemen.

"Leibstandarte Ardennen 1944" toont de vorderingen van de Kampfgruppen Sandig, Hansen en Peiper en Schnelle Gruppe Knittel van 16 tot en met 25 december 1944. Van dag tot dag toont het de geschiedenis van de vorderingen en het uiteindelijke stilvallen van de aanval. Een grote verzameling kaartjes aangevuld met duidelijke teksten geven een beeld van hoe het frontverloop was tijdens de eerste dagen van de Slag om de Ardennen, gezien vanuit Duits perspectief.

"Leibstandarte Ardennen 1944" is een alleraardigst boekje voor de lezer die geÔnteresseerd zijn in de gebeurtenissen rond het Ardennenoffensief. Een duidelijke omschrijving van gebeurtenissen wordt aangevuld met mooie fotoís die een mooi visueel beeld geven van de locaties waar de verschillende gevechten zich afspeelden. De duidelijke kaarten voegen veel informatie toe.

Dit is echter geen geschiedenisboek dat erg diep op de zaken ingaat. Nieuwe inzichten op gebeurtenissen zal men dan ook zeker niet hierin vinden. Wel kan het dienen als gids voor mensen die het leuk vinden plekken te bezoeken waar belangrijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden tijdens de Slag om de Ardennen in de Tweede Wereldoorlog. Fotoís van locaties en monumenten geven een mooi overzicht van de situatie tegenwoordig. "Leibstandarte Ardennen 1944" is dan ook een nuttige aanvulling op de informatie die reeds ruimschoots beschikbaar is.

Beoordeling: Zeer goed

Informatie

Artikel door:
Han Smits
Geplaatst op:
22-04-2019

Afbeeldingen