Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Fotoverslag Airborne regio komt op stoom

Het weekend van 17 t/m 19 september is het zwaartepunt van de herdenkingen van de Slag om Arnhem. Tijdens de dagen hieraan voorafgaand, gebeurt er ook al van alles. De laatste jaren wordt in deze week oefening Falcon Leap gehouden. Grote groepen militaire parachutisten worden hierbij in de regio op verschillende plaatsen gedropt. Er worden vlaggen opgehangen en kruisjes geplaatst. De eerste kransleggingen vinden plaats. Reenactors en oude voertuigen verschijnen in het straatbeeld enz.


In Ede is er momenteel een Airborne streetart kunstwerk. De gemeente onthulde plannen voor een extra kunstwerk op een 33 meter hoog flatgebouw.
Bij de oude Kerk in Oosterbeek kan de 'White Ribbon Mile' worden gelopen. Dat is de route waarlans in de nacht van 25 op 26 september 1944 de overgebleven Airborne militairen naar de Rijn liepen om zich terug te trekken.Het museum Glider Collection in Wolfheze is van woensdag 15 t/m zondag 19 september elke middag geopend.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Tracesofwar, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 16-09-2021 18:50:43