TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsroute door Papendrecht

75 jaar bevrijding betekende voor de gemeente Papendrecht vooral de uitgave van het boek ĎPapendrecht tijdens de Tweede Wereldoorlogí, van de auteur Pieter van Wijngaarden. Daarnaast nam de auteur het initiatief voor het uitzetten van een oorlogsroute door de gemeente.

Het idee van Van Wijngaarden werd gesteund door het 4/5 mei Comitť Papendrecht en de gemeente. En zo zijn er op een 22 tal plaatsen in de gemeente borden geplaatst die refereren aan bijzondere oorlogssituaties, zoals de crash van een bommenwerper, het neerkomen van een Amerikaanse parachutist, een bombardement, het voormalige pontonniersterrein en vele andere plaatsen, die allemaal in het boek worden besproken.

Het zijn plaatsen geworden van herinnering en herdenking, omdat ook de oorlogsgraven erbij zijn betrokken. De route kan vooral te voet, of per fiets gedaan worden. De start is bij het museum van de Stichting Dorpsbehoud Papendrecht aan de Veerdam.Papendrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog
ISBN: 9789463459778
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Papendrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Pieter van Wijngaarden
  • Gepubliceerd op: 23-10-2021 19:48:16