TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tentoonstelling Bevrijdingskinderen in Bevrijdende Vleugels

De manschappen die ons land van het juk van de Tweede Wereldoorlog bevrijdden werden warm onthaald. Eindelijk feest, na alle ontberingen onder het Duitse regime. In de weken na de bevrijding krijgt het leven langzaam weer kleur en gebeurt het onvermijdelijke. Talloze meisjes worden verliefd op de soldaten van verre. Wanneer de manschappen verder getrokken zijn, worden de gevolgen van deze prille liefdes zichtbaar. Letterlijk. Duizenden meisjes blijken zwanger te zijn…

Museum Bevrijdende Vleugels en Van Osch Film Produkties willen met de documentaire Bevrijdingskinderen stilstaan bij de andere kant van de bevrijding.

U bent van harte welkom vanaf 8 mei tot 6 juni in het Buitenhuys van Museumpark Best voor de fototentoonstelling Bevrijdingskinderen van fotograaf Reg Gruson.

Deze data zijn bewust gekozen: 8 mei 1945, ook wel bekend als VE Day, is namelijk de dag waarop officieel de vrijheid in Europa uitbrak. 6 juni 1944, D-day, is de dag waarop de geallieerden landden op de stranden van Normandië en waarmee het begin van de bevrijding van Europa in gang gezet werd. De vaders van de bevrijdingskinderen hebben daar een belangrijke rol in gespeeld. De tentoonstelling is van 8 mei tot 6 juni gratis toegankelijk!

Er is tevens een documentaire over Bevrijdingskinderen gemaakt door Van Osch Film Produkties. Die is op 6 mei bij Omroep MAX te zien om 18.50 uur op Nederland 2.

Gebruikte bron(nen)