Museum Bevrijdende Vleugels

Een museum met een indrukwekkend verhaal over de vele gebeurtenissen in de periode 1930-1945. Geheel gerenoveerd en centraal gelegen tussen Best en Son. Het museum ligt op een prachtig terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in.

In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht. Dankzij film, voertuigen, displays en fotoís ontstaat voor de bezoeker een duidelijk beeld van alle gebeurtenissen in deze oorlogsperiode. Laat je rondleiden langs de bijzondere collectie of laat je imponeren en ga simulatie vliegen op pc en op groot scherm. Om een doeltreffend museumbezoek te bevorderen is er een mogelijkheid om een rondleider van tevoren te reserveren. Na afloop kunt u shoppen in onze aantrekkelijke museumwinkel en wat eten en drinken in de brasserie.

Het museum heeft ondertussen een eigen entree gekregen, links naast de brasserie.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Operation Market-Garden
De slag om Arnhem

14apr

Fotoverslag Seizoensopening Museum Bevrijdende Vleugel

Op 14 april vond de seizoenopening van Museum Bevrijdende Vleugels in Best plaats. Het museum startte het nieuwe jaar met een bijzonder event met live re-enactment, rijden met Tweede Wereldoorlogvoertuigen, tankdemo's en talloze andere activiteiten voor jong en oud. Wij gingen langs voor een korte impressie.

Lees meer

26mrt

Winactie: Openingsevent Museum Bevrijdende Vleugels op 14 april

Op 14 april vindt de seizoenopening van Museum Bevrijdende Vleugels in Best plaats. Het museum begint dit jaar met een bijzonder event met live re-enactment, rijden met WO2-voertuigen, tankdemo's en talloze andere activiteiten voor jong en oud. Tickets voor dit openingsevent en 2019 member-passen zijn vanaf nu te koop in de ticketshop. Koop jij je tickets in maart, dan zijn deze tevens geldig voor een gratis rondrit in een WO2-voertuig.

Lees meer