Museum Bevrijdende Vleugels

Een museum met een indrukwekkend verhaal over de vele gebeurtenissen in de periode 1930-1945. Geheel gerenoveerd en centraal gelegen tussen Best en Son. Het museum ligt op een prachtig terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in.

In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht. Dankzij film, voertuigen, displays en fotoís ontstaat voor de bezoeker een duidelijk beeld van alle gebeurtenissen in deze oorlogsperiode. Laat je rondleiden langs de bijzondere collectie of laat je imponeren en ga simulatie vliegen op pc en op groot scherm. Om een doeltreffend museumbezoek te bevorderen is er een mogelijkheid om een rondleider van tevoren te reserveren. Na afloop kunt u shoppen in onze aantrekkelijke museumwinkel en wat eten en drinken in de brasserie.

Het museum heeft ondertussen een eigen entree gekregen, links naast de brasserie.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

De slag om Arnhem
Operation Market-Garden

mrt2016

Museumweekend 2016 bij Museum Bevrijdende Vleugels

Op zaterdag 2 en zondag 3 april is het jaarlijkse evenement vanwege de nationale museumweek, maar nu wat vroeger. Op beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur, zullen extra binnen Ė en buiten activiteiten voor oud en jong worden georganiseerd op het museumterrein van Museum Bevrijdende Vleugels te Best aan de Sonseweg.

Lees meer

sep2014

Luchtlandingsoperatie Market Garden was een mislukking maar bevrijdde Zuid-Nederland

BEST - Het is bijna zeventig jaar geleden dat Brabant werd bevrijd van de Duitse bezetter. Dat gebeurde na de geallieerde luchtlandingsoperatie Market Garden. Die was bedoeld om snel door te drukken naar het industriŽle hart van Nazi-Duitsland. Dat doel werd niet bereikt, Arnhem was een brug te ver. Maar Zuid-Nederland was wel vrij. Het museum Bevrijdende Vleugels in Best besteed de komende weken extra aandacht aan die belangrijke historische gebeurtenis.

Lees meer