TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Extra voorstelling Debby Petter in kamp Westerbork

Een Joods meisje komt uit de oorlog. Vijftien jaar oud. Een groot deel van die tijd was ze ondergedoken. Haar familie is er niet meer. 'God kind, ben je er nog?' wordt er tegen haar gezegd.

Ja, ze is er nog. Ze werd ouder, trouwde, kreeg zelf kinderen, maar ze zweeg over haar verleden. De oorlog zat in haar hoofd, ze kon het er niet over hebben. Haar dochter voelde altijd dat er "iets" was. Vijftig jaar later begon haar moeder te praten. Het was alsof haar leven openbrak.

"Ik ben er nog" is een voorstelling over schaamte en schuld, over het overbruggen van een afstand tussen mensen en een afstand in de tijd. Maar het gaat natuurlijk ook over een moeder en dochter, met kleine en grote wederzijdse ergernissen op het wankele toneel van het dagelijks leven. "Ik ben er nog" is vooral een voorstelling over bevrijding.

Op 19 februari was Debby Petter ook al te zien in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork met haar indrukwekkende voorstelling. Door de grote belangstelling en uitverkochte zaal, zal haar monoloog nogmaals worden opgevoerd. "Ik ben er nog" is te zien op zondag 6 mei 2012 om 14.00 uur. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via info@kampwesterbork.nl.
Entreeprijs € 13,00, voor Vrienden van het Herinneringscentrum € 10,00.

Gebruikte bron(nen)