TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Theater ‘Sonny Boy’ in Nationaal Monument Kamp Vught

Ter afsluiting van de tournee langs ruim 70 theaters is de solovoorstelling ‘Sonny Boy’ op 14 en 15 juni te zien op het voormalig kampterrein van Nationaal Monument Kamp Vught. Acteur Tarikh Janssen speelt de solovoorstelling, gebaseerd op de bestseller van Annejet van der Zijl. Hij kruipt in de huid van Waldy Nods, de zoon van de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Nederlandse Rika van der Lans en de Surinaamse Waldemar Nods. Zij kwamen vanwege hun verzetswerk terecht in onder meer Kamp Vught. Sonny Boy was de koosnaam voor Waldy. De voorstelling van 14 juni is inmiddels uitverkocht.



Rika en Waldemar
In de monoloog komen Rika van der Lans en Waldemar Nods uit de roman van Annejet van der Zijl uit 2004 wederom tot leven, nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waarin hij niet altijd even welkom was. Tarikh Janssen zei voorafgaand aan de première op 5 februari in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag: 'Waldy is op zoek gegaan naar zijn roots. Dat heb ik zelf rond mijn dertigste ook gedaan, als kind van een Limburgse vader en een Surinaamse moeder en geboren op Curaçao. Ik voel dan ook een connectie met hem, al heb ik Waldy nooit gekend. Ik zie er enorm naar uit om straks in mijn eentje maar samen met het publiek de reis van Waldy aan te mogen gaan.' Janssen speelde eerder voorstellingen bij onder meer Toneelgroep Maastricht, het Ro Theater en NTGent, in de musial ‘The Bodyguard’en in tv-series.

Reserveren
Reserveren is mogelijk via de webwinkel op nmkampvught.nl (Agenda). ‘Sonny Boy’ wordt geproduceerd door Solo Stories dat solovoorstellingen ontwikkelt, gebaseerd op een persoonlijk, waargebeurd verhaal zoals ‘Ma’, naar het boek van Hugo Borst en ‘Nu ik je zie’, naar het boek van Merlijn Kamerling. De regie is in handen van Benno Hoogveld; het script is geschreven door Manoushka Zeegelaar Breeveld.

Gebruikte bron(nen)