TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hella de Jonge leest voor in Westerbork

Spring is het intrigerende levensverhaal van Hella de Jonge. Met veel gevoel voor stijl en compositie vertelt zij over de verschillende vriendschappen in haar leven. Ze schrijft openhartig over haar artistieke drijfveren, over de moed om zichzelf te worden en ze onthult het oologsgeheim van haar tante. Spring is ook het verhaal over de onverbrekelijke liefde tussen twee rasartiesten , hun kinderen en kleinkinderen. Hella de Jonge laat zien hoe de ernstige hartafwijking van één van hen, een meisje, haar anders naar het leven heeft doen kijken.

Hella de Jonge-Asser (1949) volgde de Gerrit Rietveld Academie en exposeerde met haar werk in diverse galeries. In 2006 publiceerde ze het autobiografische boek ‘Los van de wereld’.

Op zondag 3 juni 2012 om 14.00 uur zal Hella de Jonge, samen met haar man Freek de Jonge, te zien zijn in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hella leest voor uit haar werk, Freek zingt liederen en samen zullen zij in gesprek gaan over haar drijfveren en de achtergronden. Na afloop zal zij haar boek signeren. De entree is € 13,50 en voor Vrienden € 10,00 (inclusief museumbezoek). Om de literaire middag bij te kunnen wonen kunnen belangstellenden een e-mail sturen naar info@kampwesterbork.nl of telefonisch reserveren via 0593 – 592600.

Gebruikte bron(nen)