TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum "collection '39-'45" open op 18 en 19 augustus

Museum "collection '39-'45" is een grote particuliere verzameling van militaire uniformen, uitrustingen, gebruiksartikelen, persoonlijke bezittingen, voertuigen enz. uit de periode 1939-1945.

De verzameling omvat diverse items van Canadese, Amerikaanse, Engelse, Nederlandse (verzet) en Duitse militairen in oorlogstijd. Er is ook een doorlopende foto- en filmpresentatie met foto’s en documentaires uit deze tijd.

Er zijn 17 voertuigen en 1 vliegtuig aanwezig en kan men zien hoe de voertuigen gerestaureerd worden. Ook zullen er diverse demonstraties worden gegeven over wapens, uitrusting en uniformen.

Er is een stand met modelbouw van leden van de TWENOT die u uitleggen en demonstreren wat dit inhoudt. Tevens is er ook een stand van de stichting Aircraft Recovery Group 1940-1945 uit Heemskerk. Deze stichting doet al tientallen jaren onderzoek op het gebied van de luchtoorlog boven Nederlands grondgebied en heeft een museum in het fort bij Veldhuizen te Heemskerk.

Ook dit jaar weer met een rondrit met diverse voertuigen door Winkel en over het Winkelerzand a € 2.- p.p. en kunnen uw kinderen als een echte piloot op de foto bij onze nieuwe aanwinst, een Mustang P-51D Amerikaans jachtvliegtuig.

Er is koffie, thee en limonade.

We zijn geopend op 18 en 19 augustus van 9.30 t/m 17.00 uur
Zandhaver 7, 1731LK Winkel (Noord-Holland)

Gebruikte bron(nen)