TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Collection '39 - '45

Museum Collection '39 - '45 te Winkel is een privé museum met voertuigen en alles wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog die Europa teisterde van 1939 t/m 1945. Er is zeer veel materiaal, uniformen, gebruiksvoorwerpen, verhalen, papieren en voertuigen die van groot historisch belang zijn voor de omgeving. Ook heeft men diverse onderdelen van het vliegtuig uit de Kostverloren polder die is geborgen. Op dit moment (augustus 2023) is men bezig met de restauratie van een zeer zeldzame Britse tank, een Churchill Crocodile Mk7 uit 1944.

Let op:
museum is alleen geopend op afspraak!
Contact via:
vissershaven@quicknet.nl
of via:
https://www.facebook.com/collectie

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Museum Collection '39 - '45
  • Foto's: Willem Visser

Gerelateerde boeken

Churchill Infantry Tank
Churchill Infantry Tank 1941–51
British and American Tanks of World War Two

52.76074858, 4.88765382

Fotoverslag OMG2014 Route Zuid van binnen uit

sep2014

Fotoverslag OMG2014 Route Zuid van binnen uit

Het begon allemaal half augustus. Uw reporter was bij de open dag van Collection '39 - '45 in Winkel. Aldaar met Paul Visser staan praten over van alles en nog wat, maar ook over OMG2014. Of het mogelijk was om mee te rijden. Geen enkel probleem! was het antwoord. Terug naar nu, vanmorgen ging om 6:00 uur de wekker. Ik kon naar de tank-start in Borkel en Schaft, dat moest voor 8:00 uur, want dan gingen de wegen dicht. In Borken en Schaft was de boel echter al eerder dicht, maar ik liet me nu niet meer weerhouden door een wegversperrinkje. Aldoende kwam ik bij de tanks aan en kon ik plaatsnemen achter in een halftrack, wat wil je nog meer!

Lees meer

Fotoreportage Open Dag Collection '39 - '45

aug2014

Fotoreportage Open Dag Collection '39 - '45

We krijgen vaak persberichten binnen waarvan je meteen denkt dat het interessant is. Zo ook deze keer toen we er eentje kregen over de open dagen van Collection '39 - '45 in Winkel, bij Alkmaar. Helaas is dat voor uw reporter uit het zuiden wel even rijden. De trotse eigenaar, Paul Visser, vond echter dat het zeker de moeite waard was, want ze hadden net hun M7B1 Priest rijdend gerestaureerd. Dat was het laatste zetje dat we nodig hadden, nu konden we uiteraard helemaal geen nee meer zeggen.

Lees meer