TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Herdenking Sloedam

Op 27 oktober 2012 zal ter herinnering aan de bevrijding van Zuid-Beveland een wandeltocht worden georganiseerd. Een tocht die voor verschillende doelgroepen geschikt is. De jongere deelnemers (<12 jaar) zullen met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam worden gebracht waar de herdenking is en zullen de tocht van 6,3 kilometer terug lopen. Om verzekerd te zijn van vervoer zullen zij zich op tijd moeten aanmelden i.v.m. beperkte zitplaatsen.

Zowel jong als oud minder goede en zeer ervaren lopers kunnen op deze dag ervaren dat Zeeland meer heeft dan strand alleen. Er zal op deze dag in de ochtend bij de monumenten op de Sloedam een sobere maar toch plechtige herdenking plaatsvinden waarbij enkele kransen zullen worden gelegd.

Wij hopen van harte dat iedere deelneem(st)er ook de achtergrond van deze tocht zal ervaren daarom zullen wij op de routekaarten punten aangeven die je nog uit de oorlogsjaren kunt herkennen.

Gebruikte bron(nen)