TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

MuseumMaandag bij Bevrijdende Vleugels Best

Op 5 november 2012 nodigen een twintigtal deelnemende musea, verspreid over het land, u uit voor speciale, unieke programma’s in hun museum. Ook Museum Bevrijdende Vleugels heeft een mooi programma opgesteld rondom de grootste tentoonstelling in Nederland over de bevrijding van Zuid Nederland!

Om 13.00 uur wordt u welkom geheten met koffie en iets lekkers. Na een ontspannen kennismaking volgt een boeiende lezing over de grootste operatie tijdens WOII, operatie “Market Garden”, bekent van de beroemde tv serie Band of Brothers.

Na de lezing gaat u onder begeleiding van een professionele rondleider door het museum om het einde van WOII en het begin van de Bevrijding zelf te ervaren. Deze persoonlijke ervaring zal uw een heel andere kijk op de Bevrijding van Nederland geven.

Wij hebben voor u deze dag een aantal restauratoren bereid gevonden om u te laten zien hoe het in zijn werk gaat om WOII voertuigen te restaureren. Een precisie werk dat altijd achter de gesloten deuren van het museum plaatsvindt.

Als klap op de vuurpijl vertrekt u in WOII voertuigen naar de originele plek waar op 17 september 1944 de dropping is geweest van de vele parachutisten van de 101ste Airborne Division. Het begin van Operatie Market Garden!

U komt langs schuttersputjes waarin de para’s zich moesten verbergen voor de vijand en u komt uit bij de Droppingzone van deze moedige helden. Op het eindpunt staat nog steeds de Paulushoef waar de para’s werden opgevangen met de originele bewoners van toen. Zij kunnen u veel vertellen en laten zien uit die tijd. Maar…. Dat is voor u om te zien en te horen.

Wij sluiten deze special dag om 17.00 uur af met een drankje waarbij u onder elkaar nog even alle indrukken voorbij kunt laten komen.

Wilt u deze unieke dag niet voorbij laten gaan dan kunt u zich inschrijven want aanmelding vooraf is noodzakelijk en dat kan via:
- http://www.museummaandag.nl/5november

De kosten voor dit unieke evenement zijn slechts € 19,95 p.p.

Gebruikte bron(nen)