TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Verzetsmuseum breidt uit met een kindermuseum

In het Verzetsmuseum maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. Het Verzetsmuseum vertelt een verhaal dat belangrijk is en belangrijk blijft. Sinds de verhuizing naar gebouw Plancius in 1999 maakt het museum een stormachtige groei door.

Het aantal schoolkinderen dat het museum bezoekt, steeg van ruim 6.000 in 2000 tot 17.000 in 2011. De grenzen van de groei zijn bereikt en uitbreiding is noodzakelijk.

Fondsenwerving
Daarom is het Verzetsmuseum Amsterdam op dit moment bezig met de fondsenwerving ten bate van een kindermuseum, aansluitend aan de huidige permanente opstelling. Door een aparte afdeling voor de jeugd kan het Verzetsmuseum nog meer groepen ontvangen. En zo’n kindermuseum kan beter aansluiten bij de jongste bezoekersgroepen. Overheden, fondsen, bedrijven en particulieren hebben al bijna twee miljoen euro bijeengebracht, maar er is meer nodig. Voor meer informatie kijkt u op de website van het Verzetsmuseum Amsterdam.

Gebruikte bron(nen)