TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Verzetsmuseum Amsterdam

Het Verzetsmuseum Amsterdam is gevestigd in gebouw Plancius, tegenover de hoofdingang van Artis. In de permanente expositie roept een decor van nagebouwde straten en wand vullende foto's de sfeer op van de oorlogsjaren. Authentieke voorwerpen, foto's en documenten, film- en geluidsfragmenten vertellen de geschiedenis van mensen in oorlogstijd. U ziet, hoort en leest verhalen over het uitzonderlijke én het alledaagse. In 2006 is de nieuwe afdeling over Nederlands-Indië geopend.

Het Verzetsmuseum Junior is onderdeel van het Verzetsmuseum Amsterdam en gericht op een doelgroep van 9 tot 14 jaar. Het museum volgt vier kinderen met verschillende achtergronden. Voor grote groepen kinderen of klassen kan gereserveerd worden.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Walraven van Hall
Gerrit-Jan van der Veen, een doodgewone held
‘Mijn vader is niet gaan staken om doodgeschoten te worden’

25feb

‘Mijn vader is niet gaan staken om doodgeschoten te worden’

Donderdag is het tachtig jaar geleden dat de Februaristaking plaatsvond. Het Verzetsmuseum Amsterdam toont op zijn website de brieven van een van de brieven van een van de stakingsleiders, Joop IJisberg.

Lees meer

Nabestaanden over de impact van de Februaristaking: ‘Thuis leerden we: de verrader slaapt nooit’

14feb

Nabestaanden over de impact van de Februaristaking: ‘Thuis leerden we: de verrader slaapt nooit’

Willem Kraan, Joop IJisberg en Coba Veltman speelden een actieve rol in de Februaristaking, de enige openlijke protestactie tegen de Jodenvervolgin...

Lees meer