TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Verzetsmuseum Amsterdam

Het Verzetsmuseum Amsterdam is gevestigd in gebouw Plancius, tegenover de hoofdingang van Artis. In de permanente expositie roept een decor van nagebouwde straten en wand vullende foto's de sfeer op van de oorlogsjaren. Authentieke voorwerpen, foto's en documenten, film- en geluidsfragmenten vertellen de geschiedenis van mensen in oorlogstijd. U ziet, hoort en leest verhalen over het uitzonderlijke ťn het alledaagse. In 2006 is de nieuwe afdeling over Nederlands-IndiŽ geopend.

Het Verzetsmuseum Junior is onderdeel van het Verzetsmuseum Amsterdam en gericht op een doelgroep van 9 tot 14 jaar. Het museum volgt vier kinderen met verschillende achtergronden. Voor grote groepen kinderen of klassen kan gereserveerd worden.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Gerrit-Jan van der Veen, een doodgewone held
Walraven van Hall
Recordaantal bezoekers voor Verzetsmuseum

jan2020

Recordaantal bezoekers voor Verzetsmuseum

Het Verzetsmuseum Amsterdam ontving in 2019 een recordaantal bezoekers. Met name de wisseltentoonstelling Mode op de bon trok veel publiek.

Lees meer

De Tweede Wereldoorlog op wielen rijdt door achterstandswijken

nov2018

De Tweede Wereldoorlog op wielen rijdt door achterstandswijken

Het Verzetsmuseum lanceert een rijdende expositie voor kinderen in achterstandswijken die nauwelijks naar musea gaan. ĎHet is belangrijk om hen te laten zien hoe racisme uit de hand kan lopen.í

Lees meer