Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Verzetsmuseum Amsterdam

Het Verzetsmuseum Amsterdam is gevestigd in gebouw Plancius, tegenover de hoofdingang van Artis. In de permanente expositie roept een decor van nagebouwde straten en wand vullende foto's de sfeer op van de oorlogsjaren. Authentieke voorwerpen, foto's en documenten, film- en geluidsfragmenten vertellen de geschiedenis van mensen in oorlogstijd. U ziet, hoort en leest verhalen over het uitzonderlijke ťn het alledaagse. In 2006 is de nieuwe afdeling over Nederlands-IndiŽ geopend.

Het Verzetsmuseum Junior is onderdeel van het Verzetsmuseum Amsterdam en gericht op een doelgroep van 9 tot 14 jaar. Het museum volgt vier kinderen met verschillende achtergronden. Voor grote groepen kinderen of klassen kan gereserveerd worden.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Gerrit-Jan van der Veen, een doodgewone held
Walraven van Hall

52.367788, 4.912774

Verzetsmuseum krijgt archief van Janny 'Hooge Nest'Brandes

17nov

Verzetsmuseum krijgt archief van Janny 'Hooge Nest'Brandes

Het archief van de Joodse verzetsvrouw Janny Brandes-Brilleslijper (1916-2003) wordt door haar zoon Rob Brandes overhandigd aan het Verzetsmuseum Amsterdam.

Lees meer

ĎMijn vader is niet gaan staken om doodgeschoten te wordení

feb2021

ĎMijn vader is niet gaan staken om doodgeschoten te wordení

Donderdag is het tachtig jaar geleden dat de Februaristaking plaatsvond. Het Verzetsmuseum Amsterdam toont op zijn website de brieven van een van de brieven van een van de stakingsleiders, Joop IJisberg.

Lees meer