TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Heropening Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45 op 2 juni 2013

Afgelopen winter heeft het Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45 een aantal verbeteringen ondergaan en daarom is er op 2 juni 2013 een heropening. De gehele binnenplaats is overkapt en alle voertuigen staan nu "binnen". Het museum is tevens een van de weinige musea die een grote verzameling Duitse voertuigen tentoonstelt. Zo worden zij vaak gevraagd om voertuigen te leveren tbv filmopnames. Ook is er gewerkt aan een nieuwe shop waar de bezoekers een keur aan artikelen en boeken kunnen kopen.

De Screaming Ducks zullen tijdens de heropening een getrouw plaatje neerzetten van de 101st Airborne Division die in september 1944 tijdens operatie Market Garden in Nederland is geland. Zij zullen met voertuigen en in volledig uniform een display opzetten bij het museum. Er zullen ook 2 wapendemonstraties worden gegeven. Hierbij geven zij uitleg over de wapens die in gebruik waren en zullen de wapens met blank firing laten horen.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.00 uur: Officiele "heropening" van het museum met een moment van herdenken en bloemlegging.
11.30 uur: Wapendemonstratie
14.30 uur: Wapendemonstratie
17.00 uur: Einde

Er is de gehele dag een speurpuzzeltocht voor kinderen en zij kunnen vredesballonnen oplaten met een door henzelf bedachte vredeswens. Met de speurpuzzeltocht zijn leuke prijzen te winnen in de sfeer van WO-2.

Nieuw in de collectie is een FLAK (FlugAbwehrKanone). Dit, van origine, luchtverdedigingswapen was een serieus probleem voor de geallieerden. Het kon zowel als afweergeschut als artillerie worden gebruikt. Het wapen was beroemd en berucht vanwege de trefzekerheid en vernietigende kracht van de 88mm projectielen.

Kortom zeer de moeite waard om het museum te bezoeken op zondag 2 juni!

Gebruikte bron(nen)