TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45

In mei 1994 opende het Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45 voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Een gedurende tientallen jaren verzamelde collectie wapens, uniformen en vele voorwerpen die een beeld geven van het dagelijkse leven in die tijd, vonden onderdak in de voormalige dorpsschool van Schaarsbergen.

Het Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45 geeft behalve een algemeen overzicht, vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving tijdens de oorlogsjaren heeft afgespeeld.
Het doel van dit particuliere museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht.

Sinds ons laatste bezoek zijn er een aantal zaken aangepast. De T34-85 is opnieuw geschilderd en er is een Flak 88 uit Aken bij geplaatst dat nog opgeknapt moet worden. Er is een Beechcraft vliegtuig aangekocht dat nog gerestaureerd moet worden en de entree is overkapt, zodat sommige restauratieprojecten beter te bezichtigen zijn.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45, Barry van Veen & Alex Ossel
  • Foto's: Arjan Vrieze (1) & Alex Ossel (2,3,4,5)

Gerelateerde boeken

Germany's Guns 1939-45
German Artillery of World War II
88 Mm Flak 18/36/37/41 And Pak 43 1936-45
Martelwerktuig Gestapo duikt op

dec2018

Martelwerktuig Gestapo duikt op

Een gift met een afschuwelijke geschiedenis. Zo omschrijft Eef Peeters van het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 het etui met martelwerktuig van de Gestapo uit de Tweede Wereldoorlog. ĄWaarschijnlijk in het bezit geweest van iemand die je een bezoekje bracht en informatie wilde hebben.Ē

Lees meer

'Historische Kever uit Tweede Wereldoorlog' blijkt miskoop

sep2016

'Historische Kever uit Tweede Wereldoorlog' blijkt miskoop

ARNHEM - Eef Peters, eigenaar van het Oorlogsmuseum 40-45, dacht vorige week een historisch waardevolle Volkswagen Kever uit de Tweede Wereldoorlog te hebben gekocht. De wagen is echter van net nŠ de oorlog.

Lees meer