TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45

In mei 1994 opende het Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45 voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Een gedurende tientallen jaren verzamelde collectie wapens, uniformen en vele voorwerpen die een beeld geven van het dagelijkse leven in die tijd, vonden onderdak in de voormalige dorpsschool van Schaarsbergen.

Het Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45 geeft behalve een algemeen overzicht, vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving tijdens de oorlogsjaren heeft afgespeeld.
Het doel van dit particuliere museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht.

Sinds ons laatste bezoek zijn er een aantal zaken aangepast. De T34-85 is opnieuw geschilderd en er is een Flak 88 uit Aken bij geplaatst dat nog opgeknapt moet worden. Er is een Beechcraft vliegtuig aangekocht dat nog gerestaureerd moet worden en de entree is overkapt, zodat sommige restauratieprojecten beter te bezichtigen zijn.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arnhems Oorlogsmuseum '40-'45, Barry van Veen & Alex Ossel
  • Foto's: Arjan Vrieze (1) & Alex Ossel (2,3,4,5)

Gerelateerde boeken

52.026835, 5.872021

Oorlogsmuseum Arnhem gaat exposeren in Walburgiskerk

jan2021

Oorlogsmuseum Arnhem gaat exposeren in Walburgiskerk

Oorlogsmuseum Arnhem gaat exposeren in Walburgiskerk ARNHEM - Arnhem krijgt binnenkort nabij de wereldberoemde John Frostbrug een derde toeristische trekpleister die gewijd is aan de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Arnhems oorlogsmuseum voert beveiliging op tegen dievenbendes: ‘Hier kan geen vrachtwagen doorheen’

okt2020

Arnhems oorlogsmuseum voert beveiliging op tegen dievenbendes: ‘Hier kan geen vrachtwagen doorheen’

ARNHEM - Oorlogsmusea van verzamelaars zijn de laatste tijd doelwit van dievenbendes die het voorzien hebben op kostbare wapens en uniformen. Eef Peeters van het Arnhems Oorlogmuseum 40-45 voert daarom de beveiliging op. De anti-tank versperringen liggen al klaar. ,,Ik heb net een elektrisch hekwerk besteld waar geen vrachtwagen doorheen kan.”

Lees meer