TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

68e Airborne Wandeltocht

De wandeltocht is een herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek. Het is de grootste eendag wandeltocht ter wereld. De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek.

De netto-opbrengst van de Airborne Wandeltocht is bestemd voor de soldaten, die invalide zijn geworden door de oorlogshandelingen tijdens de Slag om Arnhem, alsmede voor de nabestaanden van de gevallenen, die financieel niet in staat zijn om de Airborne herdenkingen in september in Arnhem en omgeving bij te wonen. Sinds 2011 komen ook andere doelen in aanmerking voor een bijdrage, mits deze passen in het gedachtengoed van de Airborne Wandeltocht.


Sommige individuele wandelaars zijn al vroeg op pad












Na de 'last post' werd een minuut stilte gehouden voor de omgekomen militairen. Ook Pouwel Vos en Johnnie Peters werden hierbij herdacht.




De Politiesportvereniging opende het defilé van de groepen.















































Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 06-09-2014 15:40:33