TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Zondagvideo: Hell Ships naar Sumatra

Op het YouTube-kanaal "History of War TV" worden (radio)documentaires en unieke beeldopnames van de Tweede Wereldoorlog getoond. Het is een initiatief van Double Motion, een dynamisch en creatief bedrijf op het gebied van sales, marketing en promotie. Op het kanaal en hieronder kunt u de video "Hell Ships naar Sumatra" bekijken.



Documentaire van Kees Maaswinkel en Theo Kooijmans over de Tweede Wereldoorlog in Azië. Het verhaal van 6800 Nederlandse en Britse krijgsgevangenen en 80000 Javaanse dwangarbeiders -- die per schip van Java naar Sumatra werden gebracht om een 225 km lange spoorlijn aan te leggen. De omstandigheden in de kampen waren mensonterend en 55000 van hen stierven als gevolg van ondervoeding, gebrek aan hygiëne en medicijnen. Nog eens 5800 kwamen om als gevolg van geallieerde torpederingen. De laatste overlevenden vertellen hun verhaal, aangevuld met de ervaring van de zoon van één van de slachtoffers.

Gebruikte bron(nen)