TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Verhalenavond 1940-1945 Armhoefse Akkers en Tivoli

De organisaties Joodse Tilburgers en Stadsmuseum Tilburg organiseren in het kader van de herdenking Wereldoorlog II een bijzondere verhalenavond. Zes personen staan centraal in de verhalen over de oorlog: Roosje Glaser, Blonde Piet, familie Monnickendam, Adeline Janssens, Leni Postma en J.J. Pitz.

Hun persoonlijke verhalen illustreren hoe gelaagd het verhaal van de Tweede Wereldoorlog is. Er is niet één verhaal; er is geen zwart-wit of goed versus fout. Wat de zes personen wel gemeenschappelijk hebben, is dat ze allen te relateren zijn aan de Tilburgse wijken Armhoefse Akkers en Tivoli. Hun verhalen worden verteld door familieleden, onderzoekers en betrokkenen.

Deze bijzondere verhalenavond vindt plaats op dinsdag 3 mei 2016, aanvang 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Na een introductie van prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, Tilburg University, volgen deze verhalen in drie parallelsessies.

Gebruikte bron(nen)