Help radio uit de Tweede Wereldoorlog op de kaart te zetten!

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er radio gemaakt vanuit Londen (Radio Oranje) om bezet Nederland op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de oorlog. Radio Oranje werd uitgezonden om de moed van de Nederlanders er in te houden, maar ook om landgenoten van belangrijke informatie te voorzien (bijvoorbeeld de aankondiging van voedseldroppings). Vanaf 3 oktober 1944, toen een deel van Nederland al bevrijd was ging het radio station verder onder de naam Radio Herrijzend Nederland en werd er uitgezonden vanuit Eindhoven. Beeld en Geluid heeft deze radio programmaís gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt.

Graag zouden we jullie hulp willen gebruiken om de verschillende uitzendingen van een locatie te voorzien. Gaat een bepaalde uitzending bijvoorbeeld voornamelijk over de bevrijding van Tilburg? Pin die uitzending dan op de juiste locatie in Tilburg voor ons! Hoe specifieker hoe beter, hiermee help je toekomstige luisteraars die geÔnteresseerd zijn in de geschiedenis van hun woonplaats.

Help ons als volgt:
- Ga naar Historypin en luister naar een van de uitzendingen (klik op een pin op de kaart).
- Zodra je weet over welke locatie het gaat in het fragment, scroll dan naar beneden en klik op ĎStel een betere locatie voorí boven de landkaart rechts in het scherm.
- Vul het correcte adres in en voeg een reactie toe als er bijvoorbeeld nog meer locaties genoemd worden in het fragment of om het onderwerp van de radio-uitzending toe te voegen.
- Klik op ĎOpslaaní en deel de collectie met je vrienden en netwerk als je wil. Wellicht willen zij ook mee helpen!

Alvast bedankt namens alle toekomstige luisteraars!

Gebruikte bron(nen)