Vertoning "Our Soldier" op 6 oktober 2016 in LAB111 Amsterdam

Het Lift-Off Film Festival Global Network selecteerde "Our Soldier" (Onze soldaat) van Jotja Bessems uit meer dan 2400 inzendingen om te vertonen tijdens hun prestigieuze festival van de onafhankelijke film op 6 oktober 2016 in LAB111 in Amsterdam. Alle films worden mede beoordeeld door het aanwezige publiek en de winnende films maken kans op vertoning op de andere Lift-Off evenementen. Zo wil Lift-Off Global Network veelbelovende makers als Jotja Bessems het beste podium bieden en mogelijkheden openen voor hun weg binnen de filmindustrie.

Our Soldier (Onze Soldaat)
Our Soldier is een documentaire over de emotionele verbintenis tussen twee continenten, die 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog springlevend is. De ouders van filmmaakster Jotja Bessems geven een Amerikaanse soldaat weer een gezicht door de adoptie van zijn graf in het Zuid-Limburgse Margraten. Een adoptante van het eerste uur brengt met haar persoonlijke herinneringen en ontroerend archiefmateriaal het ontstaan van de grafadoptie in 1945 tot leven. Tot de dag van vandaag zijn alle 8301 graven geadopteerd en bestaat er een wachtlijst voor grafadoptie. Onze Soldaat laat zien hoe dit bijzondere Limburgse fenomeen de herinnering aan de bevrijding levend houdt en van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is een film over de impact van oorlog op gewone mensen.

Regisseur Jotja Bessems: "De selectie voor het Amsterdam Lift-Off Film Festival is een enorme erkenning voor het werk van al degenen die bijgedragen hebben aan de totstandkoming van deze film. Het is ook een prachtige kans om toekomstige projecten te realiseren. Onze Soldaat begon als een persoonlijk project, toen mijn ouders de familie gingen ontmoeten van de soldaat wiens graf zij hebben geadopteerd. Ik had nooit verwacht dat het zou uitgroeien tot zo'n groot verhaal, van duizenden families die op deze manier hun dankbaarheid tonen aan de mannen en vrouwen die hun leven lieten voor onze vrijheid, zoveel jaren geleden."

Vertoning Lift-Off Amsterdam:
Donderdag 6 Oktober, 17:00-18:15, LAB 111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
Info & tickets: http://www.lift-off-festivals.com/amsterdam-lift-off-film-festival-2016/amsterdam-lift-off-2016-feature-6/

Gebruikte bron(nen)