Airborne Museum en Veteranen Inloophuis Arnhem tijdens Gelderse Museumdag 2016

Tijdens de Gelderse Museumdag op 22 oktober opent het Airborne Museum haar deuren voor slechts Ä 1 per persoon. Net als vorig jaar wil het museum graag samen met haar bezoekers een daad stellen. Dit jaar voor het Veteranen Inloophuis in Arnhem. Deze non-profit organisatie wil een vangnet zijn voor militairen die op missie zijn geweest. Het Airborne Museum draagt dit initiatief een warm hart toe en wil deze organisatie tijdens de Gelderse Museumdag samen met bezoekers ondersteunen.

Veteranen inloophuis Arnhem
Het Veteranen inloophuis biedt veteranen en hun partners, gezinsleden en geÔnteresseerden een plek aan om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en ervaringen te delen. Het inloophuis is gevestigd op het bedrijventerrein Arnhems Buiten en is vier dagen in de week geopend. Soms ervaren militairen tijdens hun uitzending naar oorlogsgebied of vredesmissie dusdanig ingrijpende gebeurtenissen dat deze in een later stadium van hun leven verstrekkende gevolgen kunnen hebben zoals een posttraumatische stress stoornis (ptss). Voor deze groep is het Veteranen inloophuis 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Zij bieden hen een eerste opvang voor enkele dagen waarna ze worden doorverwezen naar de juiste instanties.

Wat kan het Veteranen inloophuis goed gebruiken
Het Veteranen inloophuis is een non-profit organisatie, ontvangt geen subsidie en draait volledig op hun toegewijde vrijwilligers. Wat de organisatie goed kan gebruiken zijn artikelen voor de persoonlijke verzorging van mannen zoals shampoo, douchegel, tandpasta en tandenborstel. Ook is er behoefte aan mannenkleding. Een uitgebreider overzicht staat op www.airbornemuseum.nl/gelderse-museumdag.

Het Airborne Museum vraagt bezoekers op 22 oktober ter ondersteuning van het Veteranen inloophuis mannenkleding en/of een verzorgingsproduct mee te nemen naar het museum. Bezoekers die geen product hebben meegenomen kunnen in de museumwinkel een artikel kopen of een donatie doen in de collectebus van het inloophuis.

Stand met koffie en thee
Op 22 oktober staat voor het museum een standje van het Veteranen inloophuis waar bezoekers koffie, thee en limonade kunnen kopen. De volledige opbrengst komt ten goede aan deze non-profit organisatie en de vrijwilligers vertellen geÔnteresseerden graag meer over hun werk.

Leuke verrassing voor kinderen
Voor kinderen die een bezoek brengen aan het museum ligt een leuke verrassing klaar. Deze actie geldt zolang de voorraad strekt.

Diverse activiteiten voor kinderen
Workshop
Voor kinderen is er op 22 oktober van alles te beleven in het Airborne Museum. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen zij een knutselworkshop zweefvliegtuigjes volgen. De kosten hiervoor bedragen Ä 1 extra per kind.

Ontdek alle hoofdpersonen uit de nieuwe tentoonstelling ĎEGO. Vergeet mij nietí
Met het spel 'Wie is het?' leren kinderen de hoofdpersonen uit de nieuwe tentoonstelling EGO kennen. Dit spel kan met twee personen of met twee groepjes gespeeld worden. Ze kiezen een van de hoofdpersonen uit de tentoonstelling. Door elkaar vragen te stellen proberen ze zo snel mogelijk te achterhalen wie de persoon of groep tegenover ze is. Het spel kan op twee manieren gespeeld worden; door te kijken naar het uiterlijk van de persoon of door te vragen wat hij of zij heeft meegemaakt in de oorlog. Dit spel is gratis.

Volg de familieroute
Met de Tom en Katja familieroute kunnen families (kinderen met ouders, opaís en omaís en andere begeleiders) gezamenlijk aan de slag in het Airborne Museum. Er is veel ruimte voor interactie en teamwerk en alle familieleden worden betrokken en krijgen een rol. De familieroute is gratis.

Gebruikte bron(nen)