TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lezing 7 maart: De vliegtuigcrashes in de Westhoek

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stortten ruim 1.200 vliegtuigen neer op Nederlands grondgebied, waarvan een 80-tal in de Brabantse Westhoek.

Met name West-Brabant ervoer dat de Tweede Wereldoorlog in belangrijke mate in de lucht werd beslist. Bijna alle geallieerde bombardementsvluchten vanuit Engeland naar het Ruhr-gebied kwamen over de West-Brabant. Een aantal vliegtuigen crashten bij Zevenbergen, Klundert, Willemstad en Steenbergen.

De intrigerende verhalen achter een aantal van deze crashes komen aan bod tijdens de te lezing van de heemkunders Hans van Dordrecht en Willem van Dranen op 7 maart 2017. Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur bij Diner-Café van der Hooft, Markt 8 te Zevenbergen.

Niet in de gelegenheid om te komen, of nog meer interesse? In Vliegend Museum Seppe hangt een crashkaart met aanvullende informatie over crashes in de regio tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gebruikte bron(nen)