Lancering van een digitaal vrijheidsmonument

Tilburg University herdenkt op 4 mei 2017 het leven van tweeentwintig studenten die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen tijdens bombardementen, verzetsactiviteiten, in concentratiekampen of aan de gevolgen van dwangarbeid of ziekte.

Het Tilburg Cobbenhagen Center heeft in het afgelopen jaar, in samenwerking met het Regionaal Archief Tilburg, toegewerkt naar de lancering van een digitaal vrijheidsmonument. Het monument heeft de vorm van een website die functioneert als virtuele gedenkplek en creatief discussieplatform. Studenten en medewerkers van nu reageren in briefvorm op de verhalen, dilemma's en keuzes van de studenten die de oorlog niet overleefden: "Wat zou jij doen?"

Het digitaal monument wordt om 14.30 uur, tijdens een programma in de aula van de universiteit (m.m.v. theatermaker Romy Rockx), onthuld.
Na afloop van het programma is er de gelegenheid het fysiek monument te bezoeken in het Cobbenhagen Gebouw: een nieuwe gedenkwand die onder meer voor nabestaanden van grote betekenis is.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Regionaal Archief Tilburg
  • Gepubliceerd op: 02-05-2017 19:52:57