TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fotoverslag Carew Cheriton Control Tower

In Carew Cheriton in het zuiden van Wales is een prachtige verkeerstoren uit de Tweede Wereldoorlog. Een groep vrijwilligers restaureerde het vervallen gebouw en maakte er een mooi museum van. Het museum behandelt de geschiedenis van dit historische vliegveld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Carew Cheriton een opleidingsvliegveld. De Nederlandse RAF Squadrons 320 en 321 zijn hier gestationeerd geweest.Op 25 februari 1941 crashte Hudson T9364 tijdens de start. Hierbij kwamen 4 Nederlandse bemanningsleden om. Zij zijn begraven op de nabijgelegen begraafplaats.
Bij het museum staat een monument waarmee degenen worden herdacht die hier tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog dienst hebben gedaan.


Ook twee schuilkelders maken deel uit van het museum.

Het museum wordt steeds verder uitgebreid. Onlangs is er een nieuwe hal bijgebouwd. Hierin staan enkele voertuigen en een Avro Anson XIX. Dit is een net naoorlogse versie van de Anson's die in de Tweede Wereldoolog vlogen vanaf Carew Cheriton. Het museum gaat dit vliegtuig restaureren.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 31-07-2017 13:52:22