TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Boten & Bunkers en Verdedigingspark wandelingen

Hoek van Holland, zondag 3 juni is er weer een mogelijkheid om twee arrangementen in Hoek van Holland te bezoeken: Bunkers & Boten wandeling en het Verdedigingspark arrangement:

Wandel op eigen gelegenheid door het Voorduin aan de hand van een wandelroute. Onderweg kunt u drie museumlocaties bezoeken.

U bezoekt het Atlantikwall-Museum aan de Pier. Hier wordt het verhaal van de Atlantikwall en de impact op de lokale bevolking verteld. Onderweg bezoekt u ook een bunker van het type 625b. Deze bunker is ingericht zoals het er ten tijde van de Tweede Wereldoorlog uitzag. Hier ontdekt u hoe de Duitse militairen tijdens de oorlog leefden. Ook heeft u toegang tot het Jan Lels reddingsmuseum (foto), gevestigd in een oude munitiebunker. Ontdek hier de geschiedenis van het reddingswezen; de gezonken schepen en de redders van weleer die met gevaar voor eigen leven zee op gingen. De vrijwilligers in beide musea kunnen boeiende verhalen vertellen over bunkers en boten; dit is een unieke ervaring. De musea werken met dit arrangementen samen met restaurant Boulevard.

Ontdek de vijf sporen van oorlogen in het Verdedigingspark door een bezoek aan twee musea op drie locaties. In het Verdedigingspark zijn Nederlandse vestingwerken uit de Eerste Wereldoorlog en het Interbellum aanwezig. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde de Duitse bezetters bunkers van de Atlantikwall. Ten tijde van de Koude Oorlog zijn Duitse bunkers verbouwd en hebben de Amerikanen er gebruik van gemaakt. Ontdek deze verschillende interessante verhaallijnen in beide musea.

Dit middagvullende programma kunt u afsluiten met een aantrekkelijke horecakorting bij restaurant La Porte Salute.

Meer info en reserveren via de site www.atlantikwall-museum.nl.

Gebruikte bron(nen)